Events

Welkom op de evenementenpagina van De Groene Stelling! Hier ontdek je alle aankomende activiteiten en bijeenkomsten. Zet ze direct in je agenda en mis geen enkel spannend evenement. Blijf op de hoogte en geniet volop van alles wat De Groene Stelling te bieden heeft!
 • juni 2024Opening nieuwe ANWB fietsroute

  Nieuwe fietsroutes door twee UNESCO werelderfgoed landschappen, de Stelling van Amsterdam en de Beemster. Route vanuit Purmerend.

Nieuwe fietsroute ANWB

fietsroute ANWB
 • oktober 2024Amsterdammer kaas

  Lancering van de nieuwe kaas van Boeren van Amstel. Een leukere kaas uit de regio waarmee je concreet de natuur hersteld in de weilanden in De Groene Stelling
 • november 2024De Groene Stelling - film en debat

  Filmvertoning en debat over het groene landschap in de Metropoolregio Amsterdam, op 10 locaties in de regio, in 10 dagen.

De Groene Stelling - Film en Debat

Groene_Stelling_logo
 • begin 2025Lancering vernieuwde website en investerings- platform

  De Groene Stelling website wordt een investeringsplatform waar bewoners en bedrijven kunnen investeren in natuurinclusieve boeren, groen landschap, wandelpaden en natuur.

De website

de groene stelling website
 • voorjaar 2025SmaakRoutes

  Route vanuit de stad het buitengebied in, om stad en land beter met elkaar te verbinden. Dit doormiddel van een leuke route langs ondernemers met streekproducten en andere mooie locaties.

Smaakroutes

smaakroute
 • juni 2025Open Groen Dag 2025

  De Open Groen Dag is er om groene locaties in stad en buitengebied te bezoeken. Het zal uitbreiden naar de regio: nieuwe bezoeklocaties in de MRA; forten en boerderijen; plus bijeenkomst bij Pakhuis de Zwijger

Open Groen Dag

oppen groen dag
 • 21 juni 2025750 x 75.000 bomen

  Aanplant van bomen voor een groenere en koelere stad én regio. Krachtige koppeling met het event OpdeRing op 21 juni 2025.

750 x 75.000 bomen

boom-planten_1-min
 • juni 2025BioBlitz De Groene Stelling 2025

  Met een BioBlitz gaan mensen planten en dieren tellen in een specifiek gebied: De Groene Stelling. We richten ons op het buitengebied.

BioBlitz

bioblitz 2
 • voorjaar / juni 2025Opening wandelpad

  Opening van een onverhard wandelpad vanuit een wijk in het buitengebied. Fijn voor mensen om een ommetje in het groen te maken en interessant voor boeren met een theehuis, kaaswinkel etc.

Opening wandelpad

wandelpad
 • 2025Biodiversiteit op je bord

  Actie met 10-20 restaurants in de regio die werken met regionale producten. Voor aandacht voor ‘je eet je landschap; www.biodiversiteitopjebord.nl

Biodiversiteit op je bord

company-logo-vertical
 • Zomer 2025FortFestival

  Festival rond voedsel, buiten zijn en natuur op een fort in de regio, in De Groene Stelling.

Fort Festival

FortFood_april_2022001-Large-1024×675